Madde Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından anne ve anne adaylarına madde bağımlığı konusunda seminer düzenlendi. 

Arnavutköy Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, kadınlara yönelik verdiği kursların yanı sıra seminer, panel ve konferanslarla Arnavutköylü kadınların buluşma noktası oldu.
Her ay düzenlenen seminerler ile kadınlara yönelik bilgi paylaşımı yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, son seminerini madde bağımlığı üzerine yaptı.
“Anne Tut Elimden” sloganıyla gerçekleştirilen seminerde anne ve anne adaylarına, çocuklar uyuşturucu maddeden nasıl uzak tutulması konusunda bilgi verildi. 

“Anne ve Babalara Büyük Görevler Düşüyor”

Seminere konuşmacı olarak katılan 30 yıllık emekli Narkotik Polisi İsa Altun: “Madde bağımlılığında özellikle anne ve babaların çok büyük görevler düşüyor. Özellikle teknoloji çağındayız ve çocuklar sosyal medyadan çok çabuk etkileniyor. Ebeveynler yapması gerekenler ise çocuklarını sürekli kontrol altında tutmak, sosyal medya hesaplarını takip etmek, arkadaş çevresini gözlemlemektir. Maddeye ulaşmamaları konusunda yapılacak ilk adımlar bunlardır” şeklinde konuştu.
 
“Uyuşturucu Madde Kolay Bulanan Bir Şey Önlemler Almalıyız”

Madde bağımlılığa seminerine katılan Belgin Cebi, madde bağımlılığı konusunda daha önce televizyonlardan haber sahibi oluyorduk. Bu programa katılarak madde bağımlığı konusunda örnekler ile fikir sahibi olduk. Benim çocuklarım küçük ama ilerleyen yaşlarda ne olacağını bilmiyoruz. Bu seminer sayesinde madde bağımlılık veya maddeye başlamadan çocuklarımıza nasıl müdahale edeceğimiz komsunda bilgi sahibi olduk.  Bonzainin hap tarzı bir madde olduğunu düşünürken, baharat gibi bir sentetik madde olduğunu gördük. Seminer de verilen bilgiler sayesinde çocuklarımız üzerinde denetimler yapacağız. Uyuşturucu madde çabuk bulunan bir şey bizler de bu madde konusunda bilinçli ebeveynler olarak, çocuklarımızın üzerinde kontrol sağlayacağız dedi.

“Uyuşturucu Madde Konusunda Çocuklarımı Kontrol Ediyorum”

Uyuşturucu madde konusunda çocuklarını kontrol ettiği belirten Ağca Ağyol: “ Çamaşır yıkarken pantolon ve gömlek ceplerine bakıyorum. Bilgim olduğu kadarıyla gözlerine bakıyorum. Kızarıklık var mı? Göz bebeklerinde değişim var mı? Diye. Bunun dışında önemli olan bir konu ise komşuluk ilişkileri. Bizim yetmediğimiz yerlerde komşularımız çocuklarımız ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Komşularımız, çocuklarımız hakkında bilgi sahibi olup bize aktarabiliyor ve bir kontrol mekanizması sağlıyoruz” diye konuştu.